Vidzemē jau 483 bērni saņēmuši brilles 55 eiro vērtībā bez maksas

iesūtīts: 2020.10.27 19:31
Jau piekto gadu “OptiO” optika realizē sociālās atbildības programmu, kuras ietvaros bērniem līdz 18 gadu vecumam, ir iespēja savā īpašumā iegūt brilles 55 eiro vērtībā bez maksas. Programma spēkā ir līdz pat gada beigām, bet pirmajos trīs ceturkšņos šo iespēju Vidzemē izmantojuši 483 bērni: Cēsīs – 74, Valmierā – 100, Ogrē – 135 un Madonā – 174.

“OptiO” misija ir sniegt kvalitatīvu redzes korekciju visiem, kam tā ir nepieciešama. Programmas mērķis ir pievērst plašāku sabiedrības uzmanību bērnu redzes aprūpei. Savlaicīga redzes problēmu konstatēšana un novēršana uzlabo bērna pašsajūtu, tāpat arī palīdz integrēties skolas vidē. Sociālās atbildības programmas ietvaros šobrīd Latvijā brilles saņēmuši jau 3968 bērni: Kurzemē – 371, Vidzemē – 483, Zemgalē – 603, savukārt Rīgā – 2511. Vislielākā aktivitāte briļļu iegādē novērota gatavojoties jaunajam gadam – augustā programmas ietvaros izgatavotas 735 brilles, bet septembrī 639. Akcijas ietvaros ikvienam bērnam līdz 18 gadu vecumam ir iespēja saņemt 55 eiro vērtībā brilles bez maksas, to var izmantot līdz pat gada beigām, 31. decembrim.

Karīna Beļikova, “OptiO” optometriste: “Pēdējo gadu pētījumi un statistika pierāda, ka bērnu redze pasliktinās, jo daudz intensīvāk tiek pavadīts laiks pie viedierīcēm – gan atpūtas brīžos, gan mācību ietvaros. Ņemot vērā to, ka redze ir viena no cilvēka vissvarīgākajām maņām, nepieciešams sekot līdz bērnu labsajūtai jau pirmsskolas laikā, kā arī turpināt to darīt tad, kad bērns ir uzsācis skolas gaitas. Savlaicīga redzes pārbaudes veikšana un atbilstoša redzes korekcijas līdzekļa piemeklēšana uzlabo bērna spēju integrēties skolas vidē un, ne mazāk svarīgi - justies labāk ikdienā. Pareizi piemeklētas brilles ļauj bērnam saskatīt, cik skaista un krāsaina pasaule ir mums apkārt. Lai gan nereti bērni paši neizsaka sūdzības par redzes kvalitāti, tai skaitā galvassāpēm, acu sāpēm,  vecākiem būtu nepieciešams sekot līdz bērnu redzes veselībai, ieplānojot vizīti  pie optometrista ne retāk kā reizi gadā. Tāpēc priecājamies, ka jau piekto gadu "OptiO" realizē sociālās atbildības programmu, lai nodrošinātu skolēniem kvalitatīvus redzes korekcijas līdzekļus, tādā veidā aktualizējot nepieciešamību rūpēties par savu bērnu redzi – jo ātrāk problēmas, ja tādas ir, tiks konstatētas, jo efektīvāk ar tām varēs tikt galā."

Sociālās programmas piedāvājumā ietilpst briļļu ietvars cenā līdz 29 eiro, divas briļļu lēcas 26 eiro vērtībā, savukārt, briļļu izgatavošana ir bez maksas. Lai programmā piedalītos, vispirms nepieciešams doties uz optiku, lai izvēlētos atbilstošāko briļļu ietvaru. Briļļu izgatavošanai nepieciešams uzrādīt recepti, kas nav vecāka par 6 mēnešiem. Ja nepieciešams, arī “OptiO” veikalos iespējams veikt redzes pārbaudi, iepriekš pierakstoties vizītei. Plašāk par bērnu sociālās atbildības programmu iespējams iepazīties: www.optio.lv sadaļā Akcijas: https://optio.lv/lv/akcijas/davinam-berniem-brilles-55-vertiba/.

“OptiO” mērķis ir būt viegli sasniedzamai optikai, kas spēj nodrošināt kvalitatīvu redzes korekciju visiem, kam tā ir nepieciešama. Šobrīd Latvijā ir 24 “OptiO” veikali, kas pieejami lielākajās pilsētās – Rīgā, Ogrē, Bauskā, Madonā, Talsos, Jelgavā, Liepājā, Jēkabpilī, Valmierā un Cēsīs. Optikas veikali sniedz iespēju ne vien iegādāties brilles, kontaktlēcas un saulesbrilles, bet arī piedāvā veikt redzes pārbaudi pie kvalificētiem optometristiem.


Papildu informācija: Zanda Kočāne 

“OptiO”  sabiedrisko attiecību konstultante 

E-pasts: zanda.kocane@onecom-latvia.com

Mob.: +371 25644492

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums