Izvēlne

Noslēdzas remonts Zemessardzes rotas atbalsta punktā

iesūtīts: 2020.09.22 16:03
Atbalstot Zemessardzes (ZS) 2. Vidzemes brigādes 25. kājnieku bataljonu, Madonas novada pašvaldības dome šovasar nolēma piešķirt finansējumu pašvaldības īpašumu uzturēšanas nodaļai ēkas Ozolu ielā 24, remontam 24 157,41 eiro.

Kā zināms, minētājā ēkā izvietots ZS 25. kājnieku bataljona Madonas rotas atbalsta punkts. Novada domes piešķirtie līdzekļi bija nepieciešami ieroču glabāšanas telpas, tehnikas novietošanas laukumu un teritorijas nožogojuma izbūvei.

Madonas pilsētas pārvaldnieks Guntis Ķeveris informē, ka iecerētie darbi ir paveikti un nākamgad plānots turpināt ieguldīt līdzekļus pašvaldībai piederošās ēkas sakārtošanā.

“Šogad plānotie darbi, kam ar domes lēmumu tika iedalīti līdzekļi, ir noslēgušies – izbūvēts stāvlaukums ZS tehnikas novietošanai, izveidots nožogojums, kas norobežo rotas atbalsta punktu kā arī ēkas iekšpusē iekārota normatīviem atbilstoša ieroču telpa. Nākamajā gadā plānots ēkas sakārtošanas darbus turpināt. Vēl ir nepieciešama ēkas fasādes siltināšana, kā arī jumta nomaiņa, kas ļaus sazināt apkures izmaksas, kā arī veidos pievilcīgāku ēkas kopskatu,” par paveiktajiem un vēl veicamajiem darbiem stāsta Guntis Ķeveris

ZS sniedz atbalstu Valsts civilās aizsardzības plāna un pašvaldību civilās aizsardzības plānu preventīvajos, reaģēšanas un seku likvidēšanas pasākumos, kas saistīti ar likumpārkāpumu novēršanu, sabiedriskās kārtības un drošības garantēšanu, tādēļ ir svarīgi, lai ZS 25. kājnieku bataljona rotas atbalsta punkts, pašvaldībai sniedzot atbalstu, atrastos Madonā, kas bataljonam ļauj efektīvāk pildīt ZS administratīvās funkcijas, piesaistīt jaunus zemessargus kā arī kalpo par ZS ekipējuma uzglabāšanas vietu. Līdzšinējā sadarbība ar ZS Guntis Ķeveris raksturo kā ļoti veiksmīgu un savstarpējs atbalsts to tikai veicina.

Madonas pārvaldnieks arī akcentē, ka neatkarīgi no tā, vai ēkā atrodas rotas atbalsta punkts vai tā tiek izmantota citam mērķim, pašvaldības pienākums ir uzturēt kārtībā savu īpašumu un rūpēties par to, lai ēka nepaliek neapdzīvota.

Jāatgādina, ka nekustamo īpašumu Ozolu ielā 24 pirms pieciem gadiem Madonas novada pašvaldības īpašumā nodeva Iekšlietu ministrija. Līdz tam ēkā ilgus gadus  atradās policijas iecirknis.


Informāciju sagatavoja: Egils Kazakevičs

Madonas novada pašvaldības

Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums