Izvēlne

Zemessargu zvēresta došanas svinīgā ceremonija "Liepsalās"

iesūtīts: 2020.05.25 09:21
21. maijā Madonas novadā, pulkveža Oskara Kalpaka dzimtajās mājās "Liepsalās", notika zemessargu zvēresta došanas svinīgā ceremonija, kad Zemessardzes 25. kājnieku bataljona rindas papildinās 15 jauni zemessargi no Cesvaines, Gulbenes, Madonas un Lubānas novadiem.

Svinīgajā ceremonijā bataljona komandieris pulkvežleitnants Ģirts Pintāns sveica jaunos zemessargus ar iecelšanu karavīra kārtā.“Šī ir nozīmīga diena mums visiem, taču jums jo īpaši. Dodot zvērestu, jūs esat nolēmuši pievienoties valstī spēcīgākajai militārajai organizācijai un sniegt savu artavu kopējā valsts aizsardzībā,” jaunos zemessargus uzrunāja pulkvežleitnants Ģirts Pintāns, piebilstot, ka turpmāk jauno zemessargu, kā ikviena karavīra pienākums, būs rūpēties par saviem biedriem ne tikai dienesta pienākumus pildot, bet arī ikdienā.

Bataljona virsseržants Māris Ezeriņš akcentēja, ka zvēresta došana pulkveža Oskara Kalpaka dzimtas mājās “Liepsalas” ir jauna tradīcija, kuru bataljons saglabās arī uz priekšdienām. Jaunos zemessargus Māris Ezeriņš raksturoja kā ļoti motivētus un gatavus ziedot savu brīvo laiku sevis pilnveidei un mācībām.“To patriotismu, ko jaunajos zemessargos līdz šim ir ielikusi viņu ģimene, skola, mums – armijas cilvēkiem, ir jāpaceļ visaugstākajā pakāpē. Kopā esam gatavi to darīt,” norādīja virsseržants Māris Ezeriņš.

Pēc zvēresta jaunie zemessargi uzsāks pamatapmācības kursu, ko iespējams apgūt vairākās nedēļas nogalēs vai intensīvā pamatapmācības nometnē, kas šogad Zemessardzes 2. Vidzemes brigādē notiks no 3. līdz 23.augustam.



Informāciju sagatavoja: Egils Kazakevičs
Madonas novada pašvaldības
Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums