Izvēlne

Nūjošana Dzelzavā veselības projekta ietvaros

iesūtīts: 2018.04.10 16:13
Projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Madonas novada iedzīvotājiem” Nr. 9.2.4.2/16/I/092 tiek uzsāktas jauna aktivitāte - nūjošana.

Tā ir pastaiga ar īpaši izstrādātām nūjām, kas palīdz nostiprināt un attīstīt dažādas muskuļu grupas. Šis sporta veids radies 80. gadu sākumā Somijā, un tagad ir plaši pazīstams visā pasaulē. Nūjošana ir vienkāršs, visiem pieejamsun efektīvs veids, kā nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm, kas neprasa ne lielus finansiālos līdzekļus, ne īpašu fizisko sagatavotību, ne milzīgu laika patēriņu. Turklāt šī aktivitāte ir lieliska alternatīva, kā pavadīt laiku kopā ar ģimeni un draugiem, uzlabot savu veselību un atslābināties no ikdienas stresa.

Aprīlī iespēju nūjot trenera pavadībā varēs izmantot Dzelzavas pagasta iedzīvotāji. Nodarbību laikā pasākuma apmeklētāji apgūs teorētiskās un praktiskās zināšanas par nūjošanu, par iesildīšanās un atsildīšanās vingrojumu nozīmi. Lai nodarbībās būtu iespēja piedalīties jebkuram interesentam, Madonas novada pašvaldībā iegādāti 40 nūju komplekti. Tā kā tie ir regulējami, nodarbības varēs apmeklēt gan lieli gan mazi nūjošanas “interesenti”.

Nodarbības vadīs trenere Ilvija Kecko.


Projekts “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Madonas novada iedzīvotājiem” tiek īstenots “darbības programmas “izaugsme un nodarbinātība” 9.2.4. Specifiskā atbalsta mērķa “uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem” 9.2.4.1. Pasākuma “kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi” un 9.2.4.2. Pasākuma “pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros.

Projekts tiks īstenots no 2017. – 2019.gadam.

Projekta mērķis ir uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem Madonas novada iedzīvotājiem, jo īpaši teritoriālās, nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, īstenojot vietēja mēroga pasākumus.



Informāciju sagatavoja: Indra Veipa, projekta sabiedrisko attiecību koordinatore
Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums