Izvēlne

LABO DARBU TURPINĀJUMS

iesūtīts: 2020.12.22 18:13
Biedrība bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem ar dažādiem funkcionāliem traucējumiem “Mēs saviem bērniem” septembrī uzsāka projekta “Sabiedrībā balstīti pakalpojumi bērniem ar funkcionāliem traucējumiem Madonas reģionā 2” realizāciju.

Projekta mērķis ir 35 Madonas novada un piegulošo pašvaldību bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem ir noteikta invaliditāte, nodrošināt daudzveidīgus un mērķtiecīgus sociālās rehabilitācijas pakalpojumus sociālo prasmju pilnveidošanai un funkcionālo spēju uzlabošanai.

Projekta aktivitātes paredz uzlabot bērnu likumisko pārstāvju dzīves kvalitāti, emocionālo un psiholoģisko labsajūtu.

Projekts tiek īstenots no 2020. gada 1.septembra līdz 2022. gada 28. februārim, katrai mērķa grupas personai pakalpojumu sniegšanai paredzot ne ilgā kā 12 mēnešus.

Projekta kopējās izmaksas ir 144469,18 EUR, no tām 85% jeb 122 798,80 EUR tiek finansēti no Eiropas Sociālā fonda, 15 % jeb 21670,38 EUR no Valsts budžeta. 

Kopumā projektā bērniem tiks īstenotas 1996 bezmaksas pakalpojumu reizes. Katram bērnam plānotas līdz 100 speciālistu nodarbības, saskaņā ar sastādīto vai aktualizēto sociālās rehabilitācijas pakalpojumu plānu. Plānots, ka sociālās rehabilitācijas pakalpojumu īstenošanā piedalīsies ABA terapeits, Montessori pedagogs, mūzikas terapeits, smilšu terapeits, silto smilšu terapeits, logopēds, kanisterapeits, fizioterapeits, ergoterapeits, drāmas, dejas un kustību terapeiti, sociālais darbinieks un psihologs. Savukārt, vecāki saņems psiholoģisko atbalstu, iespēju regulāri sekot līdzi bērnu attīstības progresam un sociālā darbinieka konsultācijas.

Projekts tiek īstenots Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 9.2.2. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt kvalitatīvu institucionālai aprūpei alternatīvu sociālo pakalpojumu dzīvesvietā un ģimeniskai videi pietuvinātu pakalpojumu pieejamību personām ar invaliditāti un bērniem" 9.2.2.3. pasākuma "Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu sniegšana" īstenošanas ietvaros. Mērķis ir palielināt sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu pieejamību bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem ir noteikta invaliditāte, lai pilnveidotu viņu sociālās prasmes un uzlabotu funkcionālās spējas.

Mēs esam priecīgi par iespēju turpināt labos darbus un sniegt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus Madonas novada un apkārtnes bērniem ar invaliditāti. Biedrība „Mēs saviem bērniem” vēlas sniegt atbalstu, lai mūsu reģionā dzīvojošie bērni un viņu ģimenes justos saprasti, novērtēti un atbalstīti.

Ja Jūsu bērnam ir invaliditāte un vēl nav 18 gadu, lūdzu, sazinieties, un izvērtēsim piemērotākos sociālās rehabilitācijas pakalpojumus.


Biedrības „Mēs saviem bērniem” valdes priekšsēdētāja Elita Badūne, tālr. 28601768

Projekta vadītāja Guna Ruļuka

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums