Izvēlne

Apsveicam Madonas novada iedzīvotāju Indru Gobu ar labiem rezultātiem tiešsaistes viktorīnā

iesūtīts: 2020.10.28 12:58
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ikgadējās akcijas “Darīt digitāli - Tavs jaunais dzīvesveids!” laikā ap 200 dalībnieki no visas Latvijas pārbaudīja savas zināšanas par e-pakalpojumiem, piedaloties tiešsaistes viktorīnā. Erudītākie un aktīvākie viktorīnas dalībnieki bija no Rīgas, Alūksnes, Jelgavas, Rožupes, Liezēres un vēl vairāk nekā 15 apdzīvotām vietām visā Latvijā.

Lielāko punktu skaitu un uzvaru viktorīnā izcīnīja:  
  1. Daniels Jasinskis no Rīgas .
  2. Indra Goba no Mēdzūlas (Madonas novads, Liezēre).
  3. Elvīra Lemešonoka no Viļakas. 

Izceļot to, ka e-pakalpojumi kļūst par neatņemamu mūsu ikdienas sastāvdaļu, VARAM aicināja iesaistīties akcijā “Darīt digitāli – Tavs jaunais dzīvesveids!”, kas notika no šā gada 19. līdz 25. oktobrim. Akcijas laikā visu nedēļu bija iespēja vērot tiešraides seminārus par valsts iestāžu e-pakalpojumiem, kuru mērķis bija iedrošināt un informēt iedzīvotājus par daudzveidīgu e-pakalpojumu un e-rīku lietošanu ikdienā visdažādākajās dzīves situācijās.

Akcijas laikā interesenti varēja pildīt gan e-pakalpojumu zināšanu testu, gan piedalīties ikdienas viktorīnās, gan dalīties savā pieredzē atbalsta sniegšanā e-risinājumu lietošanā līdzcilvēkiem konkursā “Digitālais plecs”. Visi akcijas tiešsaistes pasākumu ieraksti pieejami vietnē mana.latvija.lv – https://mana.latvija.lv/darit-digitali-tavs-jaunais-dzivesveids-2/.

VARAM izsaka pateicību ikvienam, kurš iesaistījās akcijas norisē, un nebaidās spert pirmos soļus digitālajā vidē. Kopš šā gada pavasara, kad valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija, e-pakalpojumu pieteikšana krietni pieaugusi un arvien vairāk iedzīvotāju vēlas pakalpojumus saņemt attālināti, neapmeklējot iestādes klātienē.

Lai sniegtu atbalstu ikvienam, kam nav iespējas lietot e-risinājumus mājās, Latvijā 93 pašvaldībās ir pieejami 122 Valsts un pašvaldību vienotie klientu apkalpošanas centri (VPVKAC), kuros zinoši speciālisti sniegs konsultācijas, kā apgūt e-paraksta un e-pakalpojumu izmantošanu, izveidot savu e-adresi un lietot citus e-pakalpojumus. Konsultācijas VPVKAC darbinieki sniedz arī telefoniski. Vienotajos klientu apkalpošanas centros, tāpat kā publiskajās bibliotēkās ir pieejami brīvpieejas datori, kurus var izmantot e-pakalpojumu pieteikšanai, ja mājās nav sava datora vai interneta pieslēguma. Sev tuvāko VPVKAC var atrast VARAM tīmekļvietnē.

Savukārt patstāvīgai e-pakalpojumu izmantošanai un apguvei vietnē mana.latvija.lv ir pieejami 50 dažādu dzīves situāciju apraksti, kuros atrodama informācija par e-pakalpojumiem, kuri palīdz risināt konkrēto jautājumu, kā arī  vairāk kā 50 video pamācības e-pakalpojumu pieteikšanai.


Papildu informācija: Vita Krieviņa

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Peldu iela 25, Rīga, LV 1494

Tālr.: 67026533

E-pasts: prese@varam.gov.lv  


Integrētās mācību un komunikācijas aktivitāšu programmas “Mana Latvija.lv. Dari digitāli!” ietvaros tiek organizēti sabiedrības informācijas un komunikācijas tehnoloģiju iespēju izmantošanas un uzvedības maiņas veicināšanas pasākumi. Programmas koncepcija paredz integrētu pieeju – fokusēties uz 50 dzīves situāciju komunikāciju un mācīšanu, lai pēc paredzēto aktivitāšu īstenošanas, sabiedrība spētu atpazīt dzīves situācijas, kuras ir iespējams atrisināt vienuviet internetā – portālā Latvija.lv. Nozīmīgākā programmas sastāvdaļa ir mācības, kuru rezultātā tiek sagatavoti 6000 digitālie aģenti: valsts un pašvaldību iestāžu darbinieki, tostarp valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru darbinieki, kā arī bibliotekāri, skolotāji un žurnālisti. Digitālie aģenti konsultē sabiedrību par e-pakalpojumu izmantošanu dažādās dzīves situācijās un drošu darbošanos internetā. Plašāka informācija par mācībām un to norisi pieejama portāla Latvija.lv atbalsta vietnē – https://mana.latvija.lv/.

Pasākums ir finansēts no Eiropas Reģionālā attīstības fonda projekta Nr. Nr.2.2.1.1/17/I/015 “Pakalpojumu sniegšanas un pārvaldības platforma”. 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums