Vaijes delegācijas viesošanās Madonas novadā

iesūtīts: 2011.09.29 11:41
No 22. līdz 30.septembrim Madonā un tās apkārtnē viesojās sadarbības partneri no Vaijes. Vizītes ietvaros tika atklāta vācu mākslinieku izstāde Madonas muzejā, kā arī ģimenēs ciemojās piecpadsmit vācu skolēni.


 

26.septembrī notika delegācijas tikšanās ar Madonas novada domes priekšsēdētāju Andreju Ceļapīteru, izpilddirektoru Āri Vilšķērstu, pašvaldības speciālistiem. Pēcpusdienā notika mākslinieku Gabriele Dodel un Jürgen Büse Filzen gleznu izstādes atklāšana. Abi autori ir Brēmenes mākslinieku apvienības biedri, regulāri piedalās izstādēs savā valstī un ārzemēs. J.B.Filzen par saviem darbiem saka: „Mani dabas skatu gleznojumi ir izjustas ainavas. Intensīva, izjusta diskusija ar visu dzīvo, piemēram, klints gabalu, ūdeni vai koku ļauj rasties šim gleznām.” Savukārt G.Dodel: ,,...caur savām gleznām vai ar savām gleznām gribētu padarīt jūtīgāku atsevišķā uztveri, uztvērumu, ievērošanu.”

Savukārt jauniešu vizītes ietvaros vācu skolēni apmeklēja Madonas pašvaldības iestādes – skolas, bērnu un jauniešu centru, sporta halli, muzeju, devās ekskursijā uz Varakļāniem, Preiļiem, Ērgļiem un Rīgu.

Attēlos – mirkļi no tikšanās novada pašvaldībā un izstādes atklāšanas muzejā.


Vaijes pašvaldības vizīte Madonā (28.09.2011.)


Vaijes pašvaldības vizīte Madonā II (29.09.2011.)

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums