U-16 basketbolisti Superlīgā

iesūtīts: 2019.03.18 09:08
Madonas BJSS basketbolisti turpina smagu cīņu LR čempionāta augstākajā līmenī –Superlīgā. Pērn -uzvarot pārspēlēs labākās 2.divīzijas un Superlīgas 11. un 12.vietas komandas , Superlīgā šosezon startē 11 labākās Latvijas šī vecuma komandas.

Galvenais komandas mērķis šosezon ir iekļūt starp 10 Latvijas labākajām komandām un nodrošināt vietu Superlīgā nākošajā sezonā. Cīņa par „desmitnieku” ir ļoti saspringta un grūta, jo „augšgala”komandas ir ļoti labi nokomplektētas, bet pārējās komandās ir ļoti labi spēlētāji ar vismaz diviem, trīs izteiktiem līderiem un izlases kandidātiem.

    Februāris iesākās cerīgi- Madonā uzvara pār BS Rīga/Ķeizars 79:69, izbraukumā zaudējums pēdējā ceturtdaļā BS Ogre 73:94, jo ar 5 piezīmēm laukumu atstāja 3 spēlētāji. Izbraukumā Rēzeknē -pret regulārā čempionāta līderiem „Ezerzeme”kmandu zaudējums 48:110 un mājās zaudējums ceturtajai labākajai komandai BS Rīga/Jugla 55:86.

     Marta mēnesi iesākām ar izbraukuma spēli DSN, kur cīnījāmies pret BS Rīga komandu. 11.marta spēlē spēlētāji jutās nedroši, kaut kam taupījās vai baidījās no piezīmju „nastas” un beigās zaudējums 62:74. Nākošajā dienā -12.martā, BS Rīga komandu uzvarēja mūsu tuvākie sekotāji turnīra tabulā – BS Rīga/DSN2, kas izraisīja lielas bažas.

     14.martā pie mums viesojās BS Rīga/DSN 2. Spēle tika sākta nedroši, daudz kļūdu piespēlēs un aizsardzībā, tāpēc pirmo ceturtdaļu zaudējām 15:27 un bija jāsāk „pakaļdzīšanās”. Jaunieši spēja atrast motivāciju un otro ceturtdaļu jau uzvarējām 19:10, trešo 25:18 un viss izšķīrās ceturtajā ceturtdaļā. 4 minūtes līdz spēles beigām rezultāts bija neizšķirts un mūsu komandas „garajā galā” D.Točam un M.Zeltkalnam jau bija 5 piezīmes. Nervozā galotnē tomēr nospēlējām labāk un izcīnīta, iespējams, svarīgākā uzvara šosezon 86:76 (E.Skuja 28 p.,16 izcīnītas bumbas un 7 pārķertas bumbas; A.Šilinskis 25 p., 7 izcīnītas bumbas un 4 rez.piespēles; R.Ostrovskis 19 p. Un 6 pārķertas bumbas; A.Priede 5 p.un 11 izcīnītas bumbas; D.Točs 3 p., 7 izcīnītas bumbas un 8 ! bloķēti metieni; D.Akmans, M.Zeltkalns un M.Sniķis katrs pievienoja 2 punktus).

     Marta beigās un aprīļa sākumā atlikušas vēl divas cīņas- pret Jēkabpils/Līvāni un Rūjienas komandām. 

 Agnis Beķeris
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums