.

Izstādes “Latvijas kultūrceltņu mantojums laikmeta griežos” atklāšana

iesūtīts: 2017.05.23 16:02
No 26.maija līdz 16.maijam Madonas novada bibliotēkas Konferenču zālē apskatāma izstāde “Latvijas kultūrceltņu mantojums laikmeta griežos”, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Privāto un vēsturisko ēku asociāciju, kā arī biedrību Latvijas Piļu un muižu asociācija. Fotoprojektā iekļauti 15 Latvijas privāto muižu likteņstāsti par ēku ziedu laikiem, padomju okupācijas gadiem un mūsdienām. Visus stāstus vieno apņēmīgu cilvēku paveiktais muižu atjaunošanā un izglābšanā no bojāejas.

Fotoprojekta mērķis ir iepazīstināt sabiedrību ar privāto vēsturisko ēku arhitektūras un kultūrvēsturisko bagātību, vēsturiskajām izmaiņām un īpašnieku spēju ēkām un to ansambļiem piešķirt jaunu elpu. Vienlaikus projekts mudina Latvijas muižu apskati iekļaut tūrisma braucienos, apceļojot Latviju.

Fotoprojektā apskatāmi tādi privāto muižu stāsti kā Ārendoles muižas, Berķenes muižas, Bīriņu pils, Blankenfeldes muižas, Dikļu pils, Igates pils, Kukšu muižas, Mazmežotnes muižas, Mālpils muižas, Padures muižas,  Piena muižas - Berghof, Rūmenes muižas, Skrundas muižas, Smuku muižas un Sventes muižas.

Fotoprojektā tika aicināts piedalīties ikviens privātās vēsturiskās ēkas (muižu, pusmuižu, piļu un kungu māju ) īpašnieks. Izstādei atlasīti muižu stāsti no fotoprojekta interneta platformā http://latvijasmuizas.lv iesniegtajiem pieteikumiem.

Vairāk par projektu: http://latvijasmuizas.lv

Izstādes atklāšana
Madonas novada bibliotēkā 26.maijā pulksten 15:00.
Izstāde apskatāma no 26.maija pulksten 15:00 līdz 16.jūnija 18:00.
Ieeja bez maksas.


Informāciju sagatavoja un iesūtīja: Madonas novada bibliotēkas ESIUL vadītāja Daiga Poča-Lapiņa.
Tel.nr.: 648 21050.

Ievietoja:
Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums