PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Iepazīsimies! Ugo Majo (Francija) - pianists, vokālais pedagogs, dikcijas pedagogs (repetitors)

iesūtīts: 2017.02.23 17:19
2017.gadā esot Latvijā: “Karmena” Latvijās Nacionālajā operā - pirmizrāde 2.martā; koncerts kopā ar vijolnieci Olīviju Steindleri Madonas mūzikas skolā - pirmatskaņojums 5.martā.

Ugo Majo ir dzimis itāļu/franču mākslinieku ģimenē Neapolē;
studējis klavierspēli Neapoles San Pietro a Majella mūzikas konservatorijā,
mākslas vēsturi Neapolē, Federico II Universitātē,
baroka mūziku un klavesīna spēli Centro di Musica Antica Pietà de' Turchini.
Kā koncertmeistars, viņš ir pilnveidojis savas zināšanas Irene Kudela, Margaret Singer, Robert Kettelson un Enza Ferrari vadībā.

2008.gadā kā jaunais mākslinieks viņš iestājas Parīzes Nacionālās operas „Atelier Lyrique”, kur uzsāka karjeru kā mūziķis Palais Garnier un Opéra Bastille, strādājot arī Auditorium du Louvre un Palais de l’Elysée, Francijas Kultūras institūtā Londonā un Villa Medici Romā.

Majo ir sadarbojies ar vairākiem Eiropas mūzikas festivāliem un teātriem, tādiem, kā, piemēram, Opéra de Paris, Latvijas Nacionālā opera, Opéra de Marseille, Théâtre des Champs-Élysées, Opéra de Lille, Théâtre du Châtelet, Opéra de Bordeaux, Spoleto Festival, Wildbad Rossini Festival un Teatro Valli in Reggio Emilia.
Šajā laikā Majo strādājis kā pianists un vokālais pedagogs ar tādiem slaveniem māksliniekiem kā Cecilia Bartoli, Natalie Dessay, Isabel Leonard, Patrizia Ciofi, Sandrine Piau, Ludovic Tezier, Lawrence Zazzo un Michael Spyres.
Kā pianists un klavesīnists viņš ir strādājis un sadarbojies ar tādiem izciliem diriģentiem kā Marc Minkowski, Emanuelle Haim,Daniel Oren, Jean-Christophe Spinosi un Thomas Hengelbrock.
Ugo Majo ir piedalījies tādu slavenu dziedātāju kā Raina Kabaivanska, Renato Bruson, Ann Murray un Luciana Serra meistarklasēs.
Majo atskaņotie skaņdarbi ir iekļauti Rossini’s La Gazetta (Naxos Label) ierakstos.
Kā repetitors viņš ir sagatavojis mecosoprānu Karine Deshayes viņas nesenajam „Rossini” ierakstam (CIC Label) un tenoru Topi Lehtipu „Vivaldi, Ari per tenore” (Naive Label) ierakstam.

Tuvākajā nākotne mākslinieks uzturēsies repetitoru rezidencē Artescenica 2017 Meksikā.

Šobrīd Ugo Majo sadarbojas ar Latvijas Nacionālo operu (“Karmenas” iestudējums pēc veiksmīgas sadarbības 2016.gada septembrī pie “Fausta” iestudējuma). Plānoti arī koncerti Itālijā un Latvijā (Madonā, Rīgā un Tukumā) kopā ar vijolnieci Olīviju Steindleri.
 


Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolas Laimas zālē 5.martā pulksten 15:00.
Programmā: F.Mendelsona, J.Brāmsa un S.Franka sonātes un E.Šosona „Poēma”.
Ieeja bez maksas.


Francijas institūts Latvijā pateicas Madonas novadpētniecības un mākslas muzejam un Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolai par sadarbību organizējot mākslinieku uzņemšanu un koncertēšanu.

Informāciju iesūtīja: Dita Podskočija
Francijas vēstniecības Latvijā Francijas institūta Latvijā
kultūras projektu koordinatore, vadības asistente
dita.podskocija@institut-francais.lv

Informāciju ievietoja: Inga Arāja
Madonas novada pašvaldības
galvenā speciāliste kultūras darba organizatore
inga.araja@madona.lv  
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums