.

Ugo Majo un Olīvijas Steindleres dueta koncerts. Franču un vācu romantisms Madonā

iesūtīts: 2017.02.21 17:34
Francijas institūts Latvijā sadarbībā ar Madonas novada pašvaldību piedāvā īpašu koncertu. Duetā - pirmā vijolniece sieviete, kurai izdevies īstenot dzīvajā izpildījumā N.Paganīni "24 kaprīzes", un kura spēlē uz Jacob Stainer skolas vijoles (1682) Vācijā izgatavotu klasisko lociņu (ap 1820), un pianists, vokālais pedagogs, dikcijas pedagogs, kurš šobrīd piedalās "Karmenas" sagatavošanā Latvijas Nacionālajā operā...

Olīvija Steindlere ir vijoļspēles brīnumbērns, kura dzimusi mūziķu un komponistu ģimenē, pirmo reizi sevi pierāda uz skatuves jau 5 gadu vecumā. Vairāku balvu laureāte, O.Steindlere ir regulāra viešņa festivālos visā pasaulē. Mākslinieci īpaši aizrauj romantisma mūzika, kuras muzikālajam repertuāram viņa mīl pievērsties.
Iepazīsimies! Olīvija Steindlere (Vācija) - pirmā vijolniece sieviete, kurai izdevies īstenot dzīvajā izpildījumā N.Paganīni "24 kaprīzes"


Arī Ugo Majo nāk no mākslinieku ģimenes. Izcilu pianistu un vokālo pedagogu audzēknis, U.Majo regulāri piedalās dažādos mūzikas projektos. 2016. un 2017.gadā viņš sadarbojās arī ar Latvijas Nacionālo operu kā pianists un franču valodas repetitors „Fausta” un „Karmenas” iestudējumos.
Iepazīsimies! Ugo Majo (Francija) - pianists, vokālais pedagogs, dikcijas pedagogs (repetitors)

2014.gadā abi mākslinieki dibina duetu. Viņu plašais repertuārs sniedzas no baroka līdz laikmetīgajai mūzikai, īpašu uzmanību veltot vācu un franču romantismam.

Madonā duets sniegs programmu, ko veido F.Mendelsona, J.Brāmsa un S.Franka sonātes un E.Šosona „Poēma”

Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolas Laimas zālē 5.martā pulksten 15:00.

Ieeja bez maksas.

Francijas institūts Latvijā pateicas Madonas novadpētniecības un mākslas muzejam un Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolai par sadarbību organizējot mākslinieku uzņemšanu un koncertēšanu.

Informāciju iesūtīja: Dita Podskočija
Francijas vēstniecības Latvijā Francijas institūta Latvijā
kultūras projektu koordinatore, vadības asistente
dita.podskocija@institut-francais.lv

Informāciju ievietoja: Inga Arāja
Madonas novada pašvaldības
galvenā speciāliste kultūras darba organizatore
inga.araja@madona.lv

Rediģēts: 01.03.2017..


Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums