Madonas novada pedagogu konference

iesūtīts: 2019.08.30 11:29
Uzsākot jauno mācību gadu, visi pedagogi 29.augustā tika aicināti piedalīties un gūt iedvesmu Madonas novada pedagogu konferencē Madonas pilsētas kultūras namā.


Dienas darba kārtībā ietilpa gan nodarbība “Mācīšanās lietpratībai – izglītības iestādes un skolotāja efektīva darbība” (LU SIIC izpilddirektors, Mag.phys. Uldis Dzērve), gan izglītības aktualitātes mācību priekšmetu metodisko jomu un metodisko apvienību darbā 2019./2020.m.g. (nodarbības 9 darba grupās).  


Dienas otrā puse iesākās ar Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Agra Lungeviča uzrunu un sveicienu pāris dienas pirms jaunā mācību gada sākšanās, atzinīgi novērtējot līdzšinējo ieguldīto pedagogu darbu skolu sagatavošanā, kā arī vēlot skolotājiem šajā mainīgajā laikmetā radošu pieeju, izturību un stingru mugurkaulu savā darbā. 
Tāpat ar muzikāliem priekšnesumiem visus iepriecināja J.Norviļa Madonas mūzikas skolas mūziķu kvartets.


Iedvesmai un pārdomām ikvienam bija iespēja noklausīties psihoterapeita, supervizora Anša Jurģa Stabinga lekciju “Laime kā prasme”, uzsverot, ka laime ir iekšējs stāvoklis un pavisam noteikti ir iespējams iemācīties būt laimīgiem. Kā? Nepārtraukti vingrinoties, praktizējot un atkārtojot, kaut sākot ar visvienkāršakajiem vingrinājumiem - no sirds pateiktu "Paldies" un patiesu laimes vēlēšanu citiem. 
Tāpat lektors lika saprast, ka laime nav kaut kā rezultāts, tā nebūs kaut kad TAD, TAD... JA...., izpildoties kādiem ārējiem nosacījumiem. Laime ir katrā pašā, vien jātrenējas to saprast, sajust un dalīties ar citiem. 
Lekcijas noslēgumā lektors atgādināja, ka nekas nevar tik ļoti nodarīt mums pašiem pāri, kā mūsu prāts, ja tas netiek pareizi pārvaldīts. Iedomas, fantāzijas, pārlieku liela domāšana, sapņošana un interpretācijas liedz "būt mirklī", "sadzirdēt sevi" un "justies laimīgiem".


Taču konferencei noslēdzoties, tika sumināti darba gaitas uzsākušie un izglītības iestādes absolvējušie pedagogi. Šogad Madonas novada pedagogu saimei pievienojusies tikai viena skolotāja.  

Pedagogu konferences dienas kārtība.


‌L‌ai savstarpējā skolēna un skolotāja mijiedarbība ir abpusēji bagātinoša!

E‌siet laimīgi!


FOTO.
‌‌

Informāciju sagtavoja: Ilze Riekstiņa 

sabiedrisko attiecību speciāliste

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums