Diskusija par situāciju Mētrienas pamatskolā

iesūtīts: 2019.03.06 12:42
Madonas novada pašvaldības Izglītības nodaļas darba plānā šobrīd viens no aktuālākajiem jautājumiem ir diskusija par situāciju Mētrienas pamatskolā, par tās iespējamo reorganizācijas procesu.

Uz doto brīdi Mētrienas pamatskolas 1.-9.klasēs kopumā mācās 27 audzēkņi. Darbojas apvienotās klases, 8.klases nav nemaz. Šis process rezultējas neracionālā gan budžeta līdzekļu, gan jebkuru citu resursu izlietojumā.

Ir saprotams, ka lēmums par iespējamo pamatizglītības īstenošanas procesa slēgšanu Mētrienā var būt emocionāls, taču ilgtermiņā šāds risinājums saglabāt un uzturēt skolu ar šādu audzēkņu skaitu nav perspektīvs. Arī sekojot Izglītības un zinātnes ministrijas norādēm, izšķiroši soļi ir jāveic.

Ja tiktu pieņemts lēmums Mētrienas pamatskolu slēgt, norisināsies diskusijas par ēkas turpmāko izmantošanu. Tajā pilnībā var tikt īstenotas pašvaldības funkcijas – vietu rodot gan pagasta pārvaldes administrācijai, gan saglabājot pirmsskolas izglītības iestādi Mētrienā. Ēkas telpās iespējams izvietot gan jauniešu centru, kurā jauniešiem saturīgi pavadīt brīvo laiku un apgūt dažādas prasmes ārpus skolas, gan arī bibliotēku.


Mētrienas pamatskolas izglītojamo vecāki un citi interesenti - esiet aicināti uz tikšanos, uz diskusiju, uz domu apmaiņu un situācijas apspriedi šodien, 6.martā, Mētrienas pamatskolā plkst.18:00.



Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums